Víno s jemnou, nazrálou travnatou vůní. Plné, harmonické víno s odrůdovým charakterem a svěží kyselinkou. Doporučujeme podávat jako doplněk k drůbežím specialitám a všem druhům sýrů.
Víno tmavočervené barvy. Ve vůni s tóny suché švestky až čokolády. Chuť je plná, sametová, extraktivní s jemnou kyselinkou a pikantní tříslovinou. Zráním nabývá na kvalitě. Doporučujeme k vepřovému masu, zvěřině a drůbeži.
Víno z této odrůdy révy vinné se vyznačuje charakteristickou květnato-chlebnatou vůní, v chuti s typickou kyselinkou. Plné, extraktivní víno. Doporučujeme podávat k rybím a zvěřinovým specialitám.
Víno této aromatické odrůdy se vyznačuje typickou kořenitou vůní připomínající rozkvetlou růži. V chuti plné, extraktivní, svěží s medovým podtónem. Doporučujeme k ovocným dezertům a sladké kuchyni.
Víno s nazrálou vůní citrusových plodů. V chuti plné, harmonické, s ovocnými tóny. Doporučujeme k různým úpravám vepřového masa, rybám a měkkým sýrům.
Víno rubínové barvy. Ve vůni s tóny přezrálých malin až ostružin. Chuť je plná, ovocná, extraktivní s jemnou tříslovinou. Doporučujeme k hovězímu masu a sýrům.
Víno z hroznů této královské odrůdy se vyznačuje typickou vůní lipového květu, která při vyšší vyzrálosti přechází až do vůně grepu. V chuti plné s typickou kyselinkou. Doporučujeme k rybím specialitám a telecímu masu.
Víno z této odrůdy, vyšlechtěné křížením Ryzlinku rýnského a Neuburského, zaujme vůní lipového květu až černého bezu. V chuti plné, s příjemnou kyselinkou, připomínající exotické ovoce. Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa nebo rybám. Vhodné také k plísňovým sýrům.
Plné, svěží víno, s typickou muškátovou vůní, při vyšší vyzrálosti až vůní přezrálé broskve. V dochuti s typickou jemnou kyselinkou. Podáváme k telecímu masu, paštikám a drůbeži.
Víno s výraznou květnatou vůní, která přechází až do vůně čerstvého chleba. Harmonické, plné víno s typickým odrůdovým charakterem. Doporučujeme k drůbežím a rybím specialitám.
Víno s charakteristickou ovocnou vůní, která přechází až do vůně zeleného jablka, plné, harmonické se svěží kyselinkou. Doporučujeme k zabíjačkovým specialitám, přírodním řízkům a paštikám.
Víno této české odrůdy je intenzivní tmavočervené barvy, vůní připomíná višně, po vyzrání přechází až do povidlových tónů. Chuť je plná, svěží, harmonická s typickou tříslovinou. Doporučujeme k úpravám hovězího a vepřového masa a plísňovým sýrům.
Víno se vyznačuje jemnou muškátovou vůní. V chuti plné, s jemnou kyselinkou. V dochuti se projevuje typická tříslovina. Doporučujeme ke sladké kuchyni a bílým masům.
Víno s ovocnou vůní, v chuti plné, extraktivní, s jemnou kyselinkou. Doporučujeme k vepřovému masu, bílým sýrům a studené kuchyni.
Víno z tradiční odrůdy, pěstované ve velkopavlovické oblasti se vyznačuje jemnou květnatou vůní, v chuti plné a svěží s charakteristickou kyselinkou. Doporučujeme k hovězímu masu a studené kuchyni.
Víno charakteristické jemné vůně, připomínající ostružiny, která zráním přechází až do skořice. V chuti plné s jemnou kyselinkou a typickou tříslovinou v dochuti. Doporučujeme ke zvěřině, tmavým masům a sýrům.
Odrůda pochází z Burgunska, u nás méně rozšířená. Víno je barvy světle červené s cihlovým odstínem. Plnost vůně vynikne až po několikaletém vyzrávání. Chuť je harmonická a velmi ušlechtilá.
Tato odrůda vznikla pravděpodobně volným křížením Rulandského s odrůdou Heunisch. Víno je plné, harmonické, s vyšším obsahem kyselin. Je vhodné pro delší uchovávání.
Pochází z Francie, z okolí Bordeaux, kde společně s odrůdou Merlot vytváří světoznámá kvalitní bordeauxská vína. Má vysoký obsah antokyanových barviv a taninu. Je rubínové barvy. Má výraznou odrůdovou příchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselin.
Odrůda pochází z Burgunska, u nás méně rozšířená. Víno je barvy světle červené s cihlovým odstínem.Plnost vůně vynikne až po několikaletém vyzrávání. Chuť je harmonická a velmi ušlechtilá.